Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle

03/07/2022 Admin

Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle

Tesla rent a car Zagreb

By Davor Čordaš

 

DIGITALNI NOMADI

Posjet Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle
20. lipnja 2022. – U nastavku bogatog programa prvog Zadar Digital Nomad Weeka, dan pun zanimljivih uvodnih riječi i radionica uključio je i posjet čarobnom mjestu u Hrvatskoj i najljepšem zalasku sunca na svijetu.

ASR Tesla najam Zagreb Hrvatska

 

Nikola Tesla bio je hrvatsko-srpsko-američki izumitelj, inženjer elektrotehnike, strojarstva i futurist koji je najpoznatiji po svojim doprinosima razvoju elektriciteta i magnetizma. Bio je vizionarski mislilac, a njegove ideje i predviđanja o budućnosti bili su daleko ispred svog vremena. Tesline ideje i izumi imali su dubok utjecaj na svijet, a on se smatra jednom od najvažnijih osoba u povijesti znanosti i tehnologije. Danas je Teslino ime sinonim za inovaciju, a njegova ostavština i dalje nadahnjuje nove generacije znanstvenika i izumitelja.

DSCF7327.jpg

ASR Rent a Tesla Zagreb Hrvatska

Neki od Teslinih najvažnijih doprinosa uključuju njegov rad na razvoju elektriciteta izmjenične struje (AC), izum AC indukcijskog motora i otkriće radiovalova. Također je značajno napredovao u poljima robotike, umjetne inteligencije i obnovljivih izvora energije. Tesline ideje i izumi imali su dubok utjecaj na svijet,

Smiljan je rodno mjesto Nikole Tesle, au njemu se danas nalazi Muzej Nikole Tesle. Muzej čuva zbirku Teslinih osobnih predmeta, te dokumenata i fotografija vezanih uz njegov život i rad. Posjetitelji muzeja mogu se upoznati s Teslinim djetinjstvom u Smiljanu, njegovim školovanjem i karijerom te brojnim izumima i postignućima. Muzej je prikladna počast Teslinoj ostavštini i važno je mjesto za sve koji se zanimaju za povijest znanosti i tehnologije.

DSCF7198.jpg

ASR / rent a car Zagreb Hrvatska

Nakon dobre sesije inspiracije obilazeći interijere muzeja, smještamo se u vrtove za drugu tribinu Zadar Digital Nomad Weeka: ”Svi vole nomade?” Tribinu je moderirala Tanja Polegubić iz Saltwater Nomads.

Nakon uspješne tribine, nije bilo boljeg načina da se oprostite od rodne kuće Nikole Tesle nego u samoj Tesli.

ASR / Najam Tesle

Kontaktirajte nas danas kako biste rezervirali! Radujemo se vašem pozivu! Vaš ugovor o najmu čeka na vas.

Evo nekoliko informacija o našoj tvrtki za iznajmljivanje automobila:
Naša tvrtka za iznajmljivanje automobila: A.S.R. rent-a-car Zagreb, centar grada Hrvatske

Naša lokacija: Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, Hrvatska

Naše radno vrijeme: 09h – 18h

Posjetite našu web stranicu:
www.rent-a-tesla.hr
https://www.facebook.com/rentateslazagreb/

 

DOGOVORITE JEDINSTVENI DOŽIVLJAJ. KONTAKTIRAJTE NAS.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja vezano uz naše usluge.