Trazite najam električnog vozila u Zagrebu?

02/10/2022 Admin

Trazite najam električnog vozila u Zagrebu?

ASR rent a car Zagreb

By Mirna Vuletic

Električni automobili: što trebate znati!      

Električni automobili postaju sve popularniji dok svijet traži ekološki prihvatljivije načine kretanja. Ti se automobili napajaju električnom energijom iz baterija, gorivih ćelija ili solarnih ploča i obično proizvode manje onečišćenja od automobila na benzin.

Ako razmišljate o prelasku na električni automobil, morate znati nekoliko stvari. U ovom ćemo članku pokriti sve, od povijesti električnih automobila do 5 najboljih električnih automobila na današnjem tržištu.

Također ćemo vam dati nekoliko savjeta o tome kako napuniti svoj električni automobil. Pa ako vas zanima više o električnim automobilima, čitajte dalje!

 

Električni auto- vozilo za svaku priliku

Električni auto- vozilo za svaku priliku

Uvod: Električni automobili postaju sve popularniji dok svijet traži ekološki prihvatljivije načine kretanja. 

Električna vozila postaju sve popularniji dok svijet traži ekološki prihvatljivije načine kretanja. Mnogo je stvari koje treba uzeti u obzir kada razmišljate o prelasku na električni automobil, kao što su domet, punjenje i održavanje.

 

Vozila koja uključuju električni motor i električni pogon

Vozila koja uključuju električni motor i električni pogon

 

Domet je važan čimbenik pri odabiru električnog automobila. Većina električnih automobila ima domet od oko 200-300 km, iako neki modeli mogu prijeći i više. Važno je biti siguran da će automobil koji odaberete moći zadovoljiti vaše potrebe u smislu dometa.

Punjenje je još jedno važno pitanje kada se radi o električnim automobilima. Većina električnih automobila može se priključiti na standardnu utičnicu jake struje od 3-10 Kw.

Važno je provjeriti imate li odgovarajuću opremu za punjenje prije kupnje električnog automobila.

Električni SUV- auto koje se pamti

Električni SUV- električni auto Tesla – ASR najam vozila Zagreb

 

Održavanje je još jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru električnog automobila. Električna vozila ne zahtijevaju izmjene ulja ili podešavanja, ali će možda trebati povremeno održavanje baterije.

Važno je provjeriti jeste li upoznati sa zahtjevima održavanja vašeg odabranog električnog automobila prije kupnje.

Car rental Zagreb

 

Električna vozila nude mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne automobile na benzin. Oni su ekološki prihvatljiviji, jeftiniji za rad i zahtijevaju manje održavanja. Ako razmišljate o prijelazu na električni automobil, morate imati na umu nekoliko stvari.

Domet, punjenje i održavanje važni su čimbenici koje treba uzeti u obzir. Odaberite električni automobil koji će zadovoljiti vaše potrebe i stil života kako biste bili sigurni da ste zadovoljni kupnjom.

Vozilo koje ima opciju za brzo punjenje- Tesla vozilo

Vozilo koje ima opciju za brzo punjenje – Tesla vozilo

 

Povijest električnih automobila: Električni automobili postoje mnogo dulje nego što mislite!

Električna vozila postoje puno duže nego što mislite! Električni automobili koje je 1830-ih izumio Robert Anderson iz Škotske, zapravo su bili prilično popularni početkom 1900-ih.

No s izumom automobila s benzinskim pogonom 1908. godine, zanimanje za električna vozila je oslabilo i proizvodnja je skoro prestala.

Tek je 1970-ih ponovno počelo rasti zanimanje za električne automobile, dijelom zahvaljujući naftnoj krizi. A u posljednjih nekoliko godina prodaja električnih automobila stvarno je uzela maha. U 2018. u svijetu je prodano preko dva milijuna električnih automobila!

Danas je na tržištu dostupan niz različitih modela električnih automobila, od malih putničkih automobila do luksuznih limuzina.

I dok električna vozila još uvijek čine mali postotak ukupne prodaje vozila u svijetu, taj broj svake godine raste.

Električno vozilo- vozilo koje je posebno

Vozilo koje ima opciju za brzo punjenje- Tesla vozilo

 

Električna vozila – kako rade

Električni automobili pokreću se strujom iz baterija, a sve su popularniji zbog brojnih prednosti. Evo što trebate znati o električnim automobilima:

Kako rade električni automobili?

Električni automobili napajaju se električnom energijom iz niza malih baterija, koje se pohranjuju u veliku bateriju. Baterija pokreće električni motor koji okreće kotače.

Uživajte u vožnji električnim automobilom kao nikada do sada

Uživajte u vožnji električnim automobilom kao nikada do sada

Koje su prednosti električnih automobila?

Električni automobili imaju mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne automobile na benzin. Ne ispuštaju zagađivače, pa su mnogo bolji za okoliš. Također su vrlo učinkoviti, pa vam mogu uštedjeti novac na troškovima goriva.

Osim toga, električni automobili su vrlo tihi, pa mogu pružiti opuštajuće iskustvo vožnje.

Automobil na električni pogon

Automobil na električni pogon

Koji su nedostatci električnih automobila?

Električni automobili imaju neke nedostatke. Mogu biti skuplji za kupnju od tradicionalnih automobila na benzin. Osim toga, električna vozila zahtijevaju pristup stanici za punjenje kako bi napunili svoje baterije, što možda nije dostupno u svim područjima.

Ako razmišljate o električnom automobilu, važno je odvagnuti prednosti i nedostatke kako biste odlučili je li to pravi izbor za vas. Međutim, nema sumnje da električna vozila postaju sve popularniji zbog svojih brojnih prednosti.

Električna vozila s jednim punjenjem

Električna vozila, punjenje na struju

 

Razlozi za kupnju električnog automobila: Električni automobili imaju mnogo prednosti u odnosu na automobile na benzin.

Električni automobili postaju sve popularniji jer ljudi postaju sve zabrinutiji za okoliš i visoke cijene benzina. Ako razmišljate o kupnji električnog automobila, morate znati nekoliko stvari.

Prvo što treba uzeti u obzir je domet. Električni automobili obično imaju puno kraći domet od tradicionalnih vozila na plin, pa morate biti sigurni da možete stići kamo idete, a da ne ostanete bez “goriva” ili da na ruti na koju idete, postoje javni punjaci ili superchargeri koji ce u kracem vremenu nadopuniti Vasu bateriju.

Domet električnog vozila je važan faktur u izboru vozila

 

Postoji nekoliko načina za povećanje dometa vašeg automobila, kao što je instaliranje kućne stanice za punjenje, kako bi sa 100 posto napunjene baterije krenuli na put ili pronalaženje javne stanice za punjenje duž vaše rute. To je sve manji problem, buduci postoji sve vise aplikacije koje imaju oznacene mjesta na kojima se javne ili privatne punionice nalaze.

Električna vozila s jednim punjenjem prijeđu pola Hrvatske

 

Električni automobili moraju biti uključeni u struju za ponovno punjenje, a vrijeme potrebno za punjenje može varirati ovisno o automobilu i punjaču.

Neke javne punionice nude brzo punjenje, koje može napuniti Vasu bateriju i Vas automobil do 80% u samo 30 minuta.

Ako razmišljate o kupnji električnog automobila, imajte ove stvari na umu. Uz malo planiranja, možete se pobrinuti za izvrsno iskustvo sa svojim novim automobilom.

Električna vozila s jednim punjenjem prijeđu pola države

Rent a car Zagreb ASR

 

Kako napuniti električni automobil: Punjenje električnog automobila je jednostavno! Samo slijedite ove jednostavne korake.

Ako ste vlasnik električnog automobila ili razmišljate o prijelazu na njega, vjerojatno se pitate kako ga napuniti. Iako su stanice za punjenje sve češće, važno je znati kako puniti svoj automobil kod kuće.

Punjenje električnog vozila na baterije

Punjenje električnog vozila na baterije

Električno vozilo; evo nekoliko stvari koje trebate znati o punjenju električnog automobila:

 

-Prvo što će vam trebati je punjač.

Ako ste upravo kupili električno vozilo, čestitamo! Pravite odličan izbor za okoliš i svoj novčanik. Sada dolazi zabavni dio: smišljanje kako ga napuniti. Kućno punjenje odlična je opcija za većinu vlasnika električnih vozila, a nije tako teško kao što možda mislite.

U ovom postu na blogu provest ćemo vas kroz sve što trebate znati o kućnom punjenju električnih vozila.

Prvo što trebate učiniti je otkriti kakav vam punjač treba. Vrsta punjača koja vam je potrebna ovisi o marki i modelu vašeg električnog vozila, kao i o vrsti električne utičnice koju imate u svom domu. Nakon što ste odredili kakvu vrstu punjača trebate, vrijeme je da ga kupite.

tesla, station, charging

Kako puniti elektrilno vozilo?

 

Punjač možete kupiti u prodajnom salonu u kojem ste kupili automobil ili ga možete kupiti online.

Kada imate svoj punjač, ​​vrijeme je da ga instalirate. Ovaj će se postupak razlikovati ovisno o vrsti punjača koji imate, ali većinu punjača može lako instalirati kvalificirani električar. Nakon što postavite punjač, ​​moći ćete puniti svoje električno vozilo kod kuće kad god zatrebate.

Također ce Vam trebati odvojak jake struje (nekad trofazne struje, danas takozvane jake struje), koji ce Vam najvjerojatnije odraditi HEP, pod pretpostavkom da za to ima mogućnosti.

Snaga koju ce moci odvojiti kao prikljucak za punjac ce biti najvherojatnije od 2-3 Kw, do 7-11 Kw. Sto dovodi do sljedeceg pitanja, koliko traje punjenje električnog vozila.

 

-Vrsta punjača i veličina baterije

Vrijeme punjenja varira ovisno o vrsti punjača i ovisno o veličini baterije automobila. Ako je veličina baterije 60 Kw (buduci da uglavnom ne punite bateriju do 100 % te da ista nikad nije skor prazna) recimo da cete trebati 50 Kw da istu napunite.

Sukladno o snazi kojom raspolaze Vas punjac, odnosno izlazna struja punjača, lako je izračunati koliko vremena će trebati da se baterija napuni.

Ako Je izlazna snaga punjaca 5 Kw, trebat ce vam cca. 10h da napunite bateriju. Ako je izlazna snaga punjaca 10 Kw, 50 Kw cete dodati u bateriju unutar cca. 5-6 h.

Ima puno čimbenika koji takodjer utjecu na punjenje, ali o tome drugi puta (temperatura baterije prilikom pocetka punjenja, vanjska temperatura, itd…)

 

– Kabel za punjenje

Većina električnih automobila dolazi s kabelom za punjenje koji se može priključiti u bilo koju standardnu utičnicu.

Međutim, ako vaš automobil nije došao s kabelom ili vam je potrebna zamjena, možete ga kupiti u trgovini automobila ili na internetu.

Kućno punjenje

 

-Dobro ozračen prostor

Kada punite automobil, pazite da parkirate u dobro prozračenom prostoru. Punjenje električnog automobila proizvodi isparenja koja mogu biti štetna ako se udahnu, stoga je važno osigurati dovoljan protok zraka.

-Nikada ne punite svoj automobil u zatvorenom prostoru, kao što je garaža bez prozora i mogučnošču provjetravanja.

 

-Mjerač vremena

Većina električnih automobila dolazi s ugrađenim mjeračem vremena koji će automatski zaustaviti proces punjenja nakon što se baterija napuni. Međutim, ipak je dobra ideja pratiti proces punjenja kako biste bili sigurni da sve radi ispravno.

Kao vlasniku EV-a, kućno punjenje jedan je od najjednostavnijih i najprikladnijih načina da svoj automobil održite napunjenim i spremnim za polazak. S kućnim punjačem nikada se nećete morati brinuti o pronalaženju javne stanice za punjenje ili čekanju u redu za punjenje vašeg automobila.

Osim toga, kućno punjenje obično je mnogo jeftinije od javnog punjenja, pa je to sjajan način da uštedite novac na troškovima vlasništva EV-a.

 

Slijedeći ove jednostavne savjete, možete osigurati da se vaš električni automobil puni sigurno i učinkovito.

 

Punjenje električnog vozila moguće je kroz cijelu Hrvatsku

Punjenje električnog vozila moguće je kroz cijelu Hrvatsku

Punjenje na javnim punjačima:

Punjenje vašeg električnog automobila na javnim punjačima može biti pomalo zbunjujuće ako ne znate što radite. U ovom postu na blogu opisat ćemo osnove punjenja vašeg električnog automobila na javnim punjačima.

Također ćemo dati nekoliko savjeta kako bi proces bio lakši i učinkovitiji!

Kada punite svoj električni automobil na javnim punjačima, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo provjerite je li punjač koji koristite kompatibilan s vašim automobilom. Drugo, uvijek slijedite upute na punjaču. Treće, budite spremni platiti troškove.

Većina javnih punjača zahtijeva plaćanje prije ili nakon punjenja.

 

Sada kada znate osnove, krenimo u detalje!

Kada punite svoj električni automobil na javnim punjačima, morate znati dvije glavne vrste punjenja:

AC ili takozvana “spora struja” može polako puniti vaš automobil tijekom dana ili tijekom noći.

DC ili “brza struja” može napuniti vaš automobil mnogo brže, za otprilike 1-2h, a na superbrzim chargerima i unutar 30-tak minuta.

tesla, tesla model x, charging

Tesla supercharger

 

Ako koristite punjač razine I, postupak je prilično jednostavan: samo ga uključite u svoj automobil i ostavite da se puni preko noći. Imajte na umu da su u pitanju javni punjaci, odnosno “benzinske stanice” za električno vozilo, pa se sa chargera treba maknuti kada vozilo bude napunjeno, kako bi i ostali vlasnici električnih vozila, naravno , mogli puniti svoje.

Nakon što ste uključili punjač i provjerili je li sve ispravno spojeno, morat ćete započeti postupak punjenja. To se obično radi pritiskom na gumb na samom punjaču, ali noviji punjači mogu imati aplikaciju ili web mjesto koje možete koristiti za pokretanje punjenja na daljinu.

Nakon što je punjenje počelo, važno je pratiti razinu baterije vašeg automobila i zaustaviti punjenje kada dosegne 90 ili 100%.

Radi regenerativnog kočenja, preporuka je da se baterija za gradsku vožnju puni do 90%, a ako je u pitanju voznja otvorenom cestom i na 100%.

Stanice za superpunjenje ili superchargeri, dizajnirani su za punjenje Vašeg automobila mnogo brže od običnih stanica za punjenje. Zapravo, neki od njih mogu napuniti vaš automobil za samo 30 minuta!

tesla, supercharger, ev

Tesla supercharger

 

To znači da možete jednostavno stati radi brzog punjenja dok ste na putu do svog odredišta i ne morate brinuti da ćete ostati bez struje.

Princip brzog DC punjenja je isti kao i kod sporog AC punjenja, uglavnom pratite upute na punjacu, odnosno aplikaciji za punjenje koje stanica koristi.

Najjednostavniji su Teslini punjači (koje za sada koriste samo Tesla vozila), za koje nije potrebna aplikacija niti treba sljediti uputstva na punjaču. Teslin punjač funkcionira tako da se kabel samo ušteka u vozilo kako bi punjenje započelo.

 

Fast supercharging 150Kw Tesla superchargers

 

Svi troškovi punjenja, se bez ikakavih dodatnih aplikacija, naknadno obračunaju vlasniku vozila na njegov “Tesla account” koji bude otvoren prilikom kupnje Tesle. Odprilike kako fumkcionira i kreditna kartica, koju kada provučete, trošak vidite i podmirite na web app.

 

Top 5 električnih automobila na današnjem tržištu: Dostupno je mnogo sjajnih električnih automobila, pa može biti teško odabrati onaj pravi za vas.

Ako tražite električni automobil, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo razmislite o svom proračunu i o tome što si možete priuštiti. Drugo, razmislite koliki će vam domet biti potreban i kakva vam je infrastruktura za punjenje dostupna. Treće, razmislite o veličini automobila i hoće li biti udoban za vaše potrebe.

Najam električnog vozila Tesla- A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb

Najam električnog vozila Tesla- A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb

 

Evo pet najboljih električnih vozila na današnjem tržištu:

 

1. Tesla Model S, Model 3, Model Y

Modeli Tesle  jedni su od najpopularnijih električnih vozila na današnjem tržištu. Imaju velike baterije koja mu daje domet do 600 km, što ih čini idealnim za putovanja na velike udaljenosti. Modeli su  također vrlo brzi, s vremenom  ubrzanja od 3,5 sekundi. Uz sve tehnološke inovacije, smatraju se jednim od najinovativnijih električnih automobila.

 

2. BMW i3

BMW i3 još je jedan popularan električni automobil. Ima manju bateriju od Modela S, ali je i dalje sposoban za domet do 250 milja. I3 je također vrlo učinkovit, s vremenom od 0-60 mph od 7,2 sekunde.

 

3. Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt EV je noviji električni automobil koji postaje sve popularniji. Ima domet do 238 milja, što ga čini izvrsnim za putovanja na velike udaljenosti. Bolt EV je također vrlo brz, s vremenom od 0-60 mph od samo 6,5 sekundi.

 

4. Nissan Leaf

Nissan Leaf je popularan električni automobil koji je na tržištu već nekoliko godina. Ima domet do 107 milja, što ga čini izvrsnim za kraća putovanja. Leaf je također vrlo učinkovit, s vremenom od 0-60 mph od 11,5 sekundi.

 

5. Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf još je jedan popularan električni automobil. Ima domet do 286 milja, što ga čini izvrsnim za putovanja na velike udaljenosti. e-Golf je također vrlo učinkovit, s vremenom od 0-60 mph od 9,6 sekundi.

 

Ovo su samo neki od najboljih električnih vozila na današnjem tržištu. Ako razmišljate o električnom automobilu, svakako razmotrite sve mogućnosti i odaberite onu koja vam najviše odgovara.

Najam električnog automobila tijekom odmora- A.S.R. Zagreb

Najam električnog automobila – tijekom odmora ili punjenja.,    A.S.R. Zagreb Car rental

 

Najam električnih automobila

Najam električnih automobila savršen je način da iskusite sve prednosti električnih automobila bez obveze posjedovanja istog.

Bilo da želite uštedjeti novac na troškovima goriva, smanjiti svoj ugljični otisak ili jednostavno želite isprobati najnoviju zelenu tehnologiju, najam električnog automobila odlična je opcija.

Najam električnog vozila je najam za pamćenje

Najam električnog vozila je najam za pamćenje

 

Najam električnih vozila u Zagrebu postaje sve popularnije jer sve više ljudi traži načine kako smanjiti svoj ugljični otisak. Postoje brojne rent-a-car tvrtke koje sada nude električne automobile, a najam Tesle jedna je od najpopularnijih opcija.

Najam električnog vozila Tesla u A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb

Najam električnog vozila Tesla u A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb

 

Najam električnog vozila postaje sve popularnije i među ljubiteljima automobila i onima koji traže ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnim vozilima na plin. A.S.R. najam automobila nudi vozačima priliku da iskuse najnoviju tehnologiju električnih vozila, a istovremeno pomaže smanjiti njihov ugljični otisak.

Unajmite vozila na električni pogon u samo par koraka

Unajmite vozila na električni pogon u samo par koraka

 

Lokacije električnih automobila

Mjesta za iznajmljivanje električnih vozila postaju sve popularnija jer ljudi traže održivije i ekološki prihvatljivije načine putovanja. Ako ste zainteresirani za najam električnog automobila, morate znati nekoliko stvari.

Najam električnih vozila Tesla je moguć na bilo kojoj lokaciji u Hrvatskoj

Najam električnih vozila Tesla je moguć na bilo kojoj lokaciji u Hrvatskoj

 

Lokacije za iznajmljivanje električnih vozila često su ograničene na veće gradove. To je zato što električni automobili zahtijevaju pristup stanicama za punjenje, koje se češće nalaze u urbanim područjima. Ako niste sigurni postoje li u vašoj blizini mjesta za iznajmljivanje električnih vozila, najbolje je provjeriti na internetu ili unaprijed nazvati.

Električna vozila Tesla- vozila koja ostaju u sjećanju

Električna vozila Tesla- vozila koja ostaju u sjećanju

 

Naposljetku, najam električnih vozila često uključuje dodatne troškove, poput osiguranja ili punjenja automobila. Obavezno se raspitajte o ovim naknadama kada rezervirate svoj najam kako biste mogli proračunati u skladu s tim.

 

Iznajmljivanje električnih vozila odlična je opcija za one koji traže održivi način putovanja. Imajte na umu ove savjete kada tražite lokacije za iznajmljivanje električnih vozila i bit ćete sigurni da ćete pronaći savršen automobil za svoje potrebe.

Vozila kao što je Tesla funkcioniraju na električni pogon

Vozila kao što je Tesla funkcioniraju na električni pogon

 

Gdje mogu iznajmiti Teslu?

A.S.R. rent a car u Zagrebu jedno je od prvih mjesta u Hrvatskoj gdje možete pronaći i iznajmiti Tesla električne automobile. Uz veliki izbor modela koje možete izabrati, sigurno ćete pronaći savršenu Teslu za svoje potrebe. Osim toga, uz prikladnu lokaciju A.S.R.-a, možete jednostavno preuzeti svoj automobil i krenuti na put.

Vozila s električnim pogonom su vozila za svaku priliku

Vozila s električnim pogonom su vozila za svaku priliku

 

Ako ste zainteresirani za najam Tesle u Zagrebu, A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb odlična je opcija. Uz veliki izbor modela koje možete izabrati, sigurno ćete pronaći savršenu Teslu za svoje potrebe. Osim toga, uz prikladnu lokaciju A.S.R.-a, možete jednostavno preuzeti svoj automobil i krenuti na put.

Tesla- vozila koja se pamte

Tesla- vozila koja se pamte

 

Iako se nalazimo u Zagrebu, naš tim stručnjaka dostavlja automobile diljem Hrvatske. Sada možemo organizirati da vam iznajmljeni automobil dođe ispred vrata! Unajmite Teslu u Zagrebu, Splitu ili bilo kojoj drugoj destinaciji u Hrvatskoj i mi ćemo ga dostaviti.

U svakom slučaju, provjerite imate li spremnu vozačku dozvolu i kreditnu karticu – oboje će vam trebati za najam Tesle.

 

Najam električnog vozila nikad nije bio lakši- A.S.R. Zagreb

Najam električnog vozila nikad nije bio lakši- A.S.R. Zagreb

 

Zaključak

Električni automobili postaju sve popularniji zbog brojnih prednosti. Skuplji su od tradicionalnih automobila na plin, ali su s vremenom jeftiniji za rad i održavanje.

Električni automobili odlična su opcija za one koji traže ekološki prihvatljivu i učinkovitu alternativu tradicionalnim vozilima na plin.

 

Ako razmišljate o električnom automobilu, svakako provjerite sve mogućnosti i odaberite onu koja vam najviše odgovara. A ako ste zainteresirani za najam Tesle, A.S.R. najam automobila u Zagrebu odlično je mjesto za početak. Sa širokim izborom modela koje možete izabrati i pogodnom lokacijom, A.S.R. savršeno je mjesto za najam vašeg Tesla električnog automobila.

Najam električnog vozila Tesla može biti vaš jednim klikom

Najam električnog vozila Tesla može biti vaš jednim klikom

 

Tražite najam električnih automobila u Hrvatskoj?

Kontaktirajte nas danas kako biste rezervirali! Radujemo se vašem odgovoru! Vaš ugovor o najmu čeka na vas.

Evo nekoliko informacija o našoj tvrtki za iznajmljivanje automobila:

 

Naša tvrtka za iznajmljivanje automobila:

A.S.R. rent-a-car Zagreb,

Naša lokacija: Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, Hrvatska

Naše radno vrijeme: 09h – 18h

Posjetite našu web stranicu:

 

 

www.rent-a-tesla.hr

 

ASR rental car Zagreb

 

Posjetite Hrvatsku i uživajte u najmu Tesle- vozilo na električni pogon

ASR – Car rental Zagreb – najam električnih vozila

DOGOVORITE JEDINSTVENI DOŽIVLJAJ. KONTAKTIRAJTE NAS.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja vezano uz naše usluge.