Planirajte svoje putovanje u Istru

10/04/2023 Admin

Planirajte svoje putovanje u Istru

Posjetite najljepša mjesta u Istri !

Krenite planirati svoje putovanje u Istru (Hrvatska)

Dobrodošli u Hrvatsku! Hrvatska je prekrasna zemlja, koja je smještena u jugoistočnoj Europi.

To je popularno turističko odredište poznato po prekrasnoj obali, kristalno čistom moru i bogatoj kulturnoj baštini. Zemlja se može pohvaliti s više od tisuću otoka, slikovitim ribarskim selima i povijesnim gradovima koji su prožeti poviješću i kulturom.

Dalmatinska obala Hrvatske jedan je od najljepših dijelova obale na svijetu. Sa svojim surovim liticama, skrivenim uvalama i kristalno čistim morem, ne čudi da je ova regija popularna destinacija za ljubitelje jahtanja i jedrenja.

Mjesta u Istri koja se isplati posjetiti, tj. vrijedi posjetiti

 

Bogata kulturna baština Hrvatske očituje se u brojnim festivalima, glazbi, tradicionalnim običajima itd. Zemlja je dom niza mjesta svjetske baštine UNESCO-a, poput Starog grada Dubrovnika, Dioklecijanove palače u Splitu ili Nacionalnog parka Plitvička jezera .

Dođite u Istru i možete uživati u prirodi i mnoštvu prirodnih ljepota

 

Što posjetiti u Istri?

Istra- prekrasna regija smještena na sjeverozapadu Hrvatske, koja je omeđena Jadranskim morem na zapadu i Slovenijom na sjeveru.

Sa svojim slikovitim gradićima na brežuljcima, prekrasnim plažama i ukusnom hranom, to je destinacija koju moraju posjetiti svi koji putuju u Hrvatsku.

Evo što možete vidjeti i raditi kada posjećujete Istru:
 1. Istražite gradove na brdima: Istra je u svijetu poznata po svojim prekrasnim brdskim gradovima, uključujući Motovun, Grožnjan i Buzet. Ovi gradovi su puni uskih ulica, srednjovjekovne arhitekture i zadivljujućih pogleda na okolni krajolik.
 2. Posjetite Pulu: Pula je u Istri najveći grad i poznata je po dobro očuvanom rimskom amfiteatru. Ostale atrakcije u Puli uključuju Augustov hram, Arheološki muzej i Katedralu Svete Marije.

Dođite u Istru i uživajte u dolini rijeke Mirne ili u Puli uz Tesla vozilo

 

 1. Isprobajte hranu: istarska kuhinja – mješavina talijanskih i hrvatskih utjecaja, s naglaskom na svježim plodovima mora, tartufima i maslinovom ulju. Ne propustite kušati domaće specijalitete poput tjestenine s tartufima, istarskog pršuta i rižota od plodova mora.
 2. Posjetite Brijunsko otočje: Brijunsko otočje je skupina od četrnaest otoka smještenih uz obalu Istre. Otoci su poznati po prekrasnim plažama, kristalno čistom moru i bogatom životinjskom svijetu.

U Istri nalazi se i otočje Brijuni (posjećeno svake godine)  Uzivajte u vožnji   električnim biciklom  

 

 1. Idite na kušanje vina: Istra je poznata po izvrsnim vinima, uključujući malvaziju i teran. Mnoge vinarije nude degustacije i izlete, gdje možete saznati više o povijesti vinarstva u Istri i kušati neka od najboljih vina regije.
 2. Uživajte u aktivnostima na otvorenom: Istra je odlično mjesto za uživanje u aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje, vožnja bicikla i kajakaštvo. Regija je puna prekrasnih staza i vodenih putova, a dostupni su i mnogi organizirani izleti i aktivnosti.Bilo da se želite opustiti na plaži, istraživati povijesne gradove ili se prepustiti ukusnoj hrani i vinu, Istra ima za svakoga ponešto.

Još danas unajmite automobil koji se od ostalih razlikuje toliko da je nemoguće sve nabrojati- unajmite Teslu od A.S.R.-a

 

Posjetite gradove na brdima

Istra je hrvatska regija poznata po prekrasnoj obali, prekrasnom krajoliku i slikovitim gradićima na brežuljcima. Ovi gradovi nude uvid u bogatu povijest i kulturu, kao i prekrasan pogled na okolne krajolike.

Evo najboljih gradova na brdima koje treba posjetiti:

 1. Motovun: Ovaj srednjovjekovni gradić je smješten na brežuljku s kojeg se pruža pogled na dolinu rijeke Mirne. Poznat je po svojim tartufima, a u jesen se održava godišnji Festival tartufa. Grad je okružen zidinama i vratima, a krase ga uske ulice i povijesne zgrade.
 2. Grožnjan: Ovaj grad na brežuljku poznat je po svojoj umjetničkoj zajednici i dom je mnogih galerija, studija i glazbenih festivala. Krase ga uske kamene ulice i prekrasna crkva sa zvonikom.

Možete posjetiti Istru i Motovun (jedan od gradova) koji je poznat po tartufima, gdje se održava i festival

 

 1. Oprtalj: Ovaj gradić smješten je u srcu Istre i krasi ga prekrasan glavni trg, gradska vrata i srednjovjekovna kula. Mjesto je okruženo vinogradima i maslinicima, a pruža prekrasan pogled na okolna brda.
 2. Labin: Ovaj gradić na brežuljku nalazi se na istočnoj obali i krasi ga prekrasan stari grad s uskim ulicama i povijesnim zgradama. Poznat je i po umjetničkim galerijama i kulturnim događanjima, a pruža prekrasan pogled na okolna brda i more.

  Ovi gradovi na brežuljcima u Istri nude jedinstveni uvid u bogatu povijest i kulturu regije, a vrijedni su posjeta zbog njihovih zapanjujućih pogleda i slikovitih ulica.

Na brežuljku nalazi se i Labin koji je poznat po umjetničkim galerijama

 

Pula je prepuna prekrasnih i dobro očuvanih rimskih građevina

Pula- prekrasan obalni grad smješten u srcu Istre, Hrvatska. To je najveći grad u Istri i poznat je po svojoj bogatoj povijesti, prekrasnim plažama i drevnim rimskim ruševinama. Evo nekih stvari koje možete učiniti i vidjeti kada posjetite Pulu:

 1. Posjetite pulsku Arenu: Pulska arena je rimski amfiteatar iz 1. stoljeća koji je jedna od najočuvanijih rimskih ruševina na svijetu. To je šesti po veličini sačuvani rimski amfiteatar i još se danas koristi za koncerte i druga događanja.
 2. Istražite stari grad: Pulski stari grad krase uske ulice, povijesne zgrade i živahna tržnica. To je odlično mjesto za lutanje i upijanje povijesti i kulture grada.

Možete posjetiti mjesta u dolini rijeka, koja se ističu svojim ljepotama

 

 1. Posjetite Augustov hram: Augustov hram je 2000 godina star rimski hram koji je bio posvećen prvom rimskom caru, Augustu. Sada je muzej i sadrži mnoge artefakte iz drevne rimske povijesti.
 2. Opustite se na plažama: Pula je poznata po svojim prekrasnim plažama, uključujući plaže Verudela i plaže Stoja. Ove plaže nude kristalno čisto more i prekrasan pogled na okolnu obalu.
 3. Uživajte u domaćoj kuhinji: Istarska kuhinja poznata je po svježim plodovima mora, tartufima i domaćim vinima. Pula ima mnogo restorana i kafića koji nude tradicionalna istarska jela.

Pula je destinacija koju morate posjetiti, sa svojim zapanjujućim rimskim ruševinama, prekrasnim plažama i bogatom poviješću i kulturom.

Uživajte u Tesli, jedan od svjetskih automobila koji se nalazi u predivnoj Hrvatskoj

 

Brijuni- jedini Nacionalni park u Istri, svijet egzotične ljepote i intrigantne prošlosti

Brijuni su prekrasan arhipelag koji se nalazi u zapadnom dijelu Istre, Hrvatska. Otoci su poznati po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i raznolikom životinjskom svijetu. Evo što trebate znati o Brijunima:

Povijest Istre:

Brijuni imaju dugu i fascinantnu povijest koja seže u antičko doba. Otoke su prvi naselili Iliri, pleme koje je živjelo na ovim prostorima prije dolaska Rimljana.

Otoke su kasnije osvojili Rimljani, koji su ih koristili kao vojnu bazu i izgradili nekoliko impresivnih građevina, uključujući hram i vilu.

Tijekom srednjeg vijeka Brijunima je vladao niz različitih sila, uključujući Mlečane i Austrijance.

Početkom 20. stoljeća otoke je kupio austrijski industrijalac Paul Kupelwieser koji ih je pretvorio u luksuzno odmaralište za bogate turiste.

Nakon Drugog svjetskog rata Brijuni su postali rezidencija jugoslavenskog vođe Tita, koji je otočje koristio kao svoje privatno utočište.

Tijekom svog boravka na (a) Brijunima, Tito je ugostio brojne međunarodne uglednike.
Uključujući Fidela Castra, Indiru Gandhi i Moamera Gadafija.

Raj koji se ne propušta, će vas ostaviti bez daha- Brijuni

 

Stvari koje treba vidjeti i raditi u Istri:

Brijuni su raj za ljubitelje prirode, sa širokim spektrom flore i faune za istraživanje. Otoci su dom za više od 700 vrsta biljaka i preko 250 vrsta ptica, kao i niz drugih životinja, uključujući jelene, zečeve i paunove.

Jedna od najpopularnijih stvari na Brijunima je obilazak otoka s vodičem. Dostupno je nekoliko različitih izleta, od kojih svaki nudi jedinstven pogled na povijest otoka i životinjski svijet.

Ako vam odgovara izlet Istrom, uz nju će vam odgovarati i Tesla- A.S.R. Zagreb

 

Najzanimljivije točke obilaska Brijuna uključuju:

Safari park: Safari park na Brijunima dom je širokom spektru životinja, uključujući zebre, ljame i slonove. Posjetitelji mogu razgledati park s vodičem i naučiti o staništima i ponašanju životinja.

Rimske ruševine: Brijuni su dom nekoliko impresivnih rimskih ruševina, uključujući hram i vilu. Posjetitelji mogu istražiti ove ruševine i naučiti o drevnoj povijesti otoka.

Titov muzej: Titov muzej nalazi se u nekadašnjoj lovačkoj kući na otoku Velikom Brijunu. Muzej sadrži izložbe o Titovom životu i ostavštini, kao i zbirku darova koje su mu dali svjetski čelnici.

Plaže: Brijuni imaju nekoliko prekrasnih plaža na kojima se posjetitelji mogu kupati, sunčati i opustiti. Najpopularnije plaže su uvala Verige i plaža Sv. Jerolim.

Golf teren: Brijuni su dom prekrasnog golf terena s kojeg se pruža prekrasan pogled na Jadransko more. Igralište je dizajnirao austrijski arhitekt Hans Gruenberger i smatra se jednim od najljepših golf terena na svijetu.

Tesla će vas ostaviti bez daha, bez obzira koja mjesta obilazite tj. gdje planirate svoj izlet

 

Hrana i piće u Istri:

Brijuni su poznati po ukusnoj kuhinji koja uključuje svježe plodove mora, domaće povrće, ali i tradicionalna istarska jela. Najpopularnija jela na Brijunima su riba na žaru, salata od hobotnice i tjestenina s tartufima.

Na Brijunima se nalazi i nekoliko izvrsnih vinarija u kojima posjetitelji mogu kušati lokalna vina, ali i upoznati se s tradicijom proizvodnje vina na otoku. Najpopularnije vinarije na Brijunima su Trapan, Kozlović i Degrassi.

Brijuni su lijepa, ali i fascinantna destinacija koja nudi za svakoga ponešto. Bilo da vas zanima povijest, priroda ili samo opuštanje na plaži, Brijuni će zasigurno ostaviti neizbrisiv dojam.

Hrvatska će vas iznenaditi, ali i omogućiti izlet iz snova uz Tesla vozilo

 

Gradić Hum

Ovaj pitoreskni grad poznat je po svojoj bogatoj povijesti, prekrasnim krajolicima i predivnoj arhitekturi.

Grad Hum ima samo 30 stanovnika, a njegova povijest seže još u 11. stoljeće. Bio je značajno uporište tijekom srednjeg vijeka i ključno mjesto u obrani od invazija.

Jedna od najzanimljivijih značajki Grada Huma su njegove zidine koje datiraju još iz srednjeg vijeka. Zidine su izvorno izgrađene kao obrambene utvrde, ali danas se koriste kao turistička atrakcija koja pruža nevjerojatan pogled na okolni krajolik.

Odaberite mjesta za izlet, pronađite smještaj u jednom od njih i unajmite Teslu od A.S.R.-a

 

Hum je također poznat po svom lijepom kamenom gradskom zidu sastavljenom od kamena okolnih brežuljaka, te po crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koja datira iz 18. stoljeća.

U gradu Humu možete posjetiti i etnografski muzej, koji prikazuje život i rad ljudi koji su živjeli u gradu tijekom prošlih stoljeća. Muzej je smješten u staroj školi u gradu i pruža uvid u tradicionalni način života ljudi koji su nekada tu živjeli.

Hum je također poznat po proizvodnji medovine, tradicionalnog pića koje se proizvodi u ovom kraju. Posjetitelji mogu posjetiti neke od lokalnih proizvođača medovine i isprobati neke od najboljih medovina.

Pripremite se na uživanje i na najmbolju vožnju Teslom, koju nam je čast predstaviti- A.S.R. Zagreb

 

Rabac- najljepše mjesto na istočnoj obali Istre

Rabac je prekrasno turističko odredište smješteno na istočnoj obali Istre.

Ovo malo ribarsko selo pretvorilo se u turističko središte početkom 20. stoljeća, a danas je jedno od najpopularnijih odredišta na jadranskoj obali.

Rabac je poznat po svojim prekrasnim plažama, kristalno čistom moru i slikovitim krajolicima. U gradu se nalazi nekoliko prekrasnih plaža, uključujući Girandella Beach, koja je jedna od najljepših plaža.

Ova pješčana plaža nudi veliki broj aktivnosti, kao što su ronjenje, jedrenje na dasci i jet-ski vožnje.

Rabac također nudi prekrasne šetnice i staze za hodanje, gdje posjetitelji mogu uživati u pogledu na prekrasne krajolike.

Osim toga, Rabac ima i bogatu povijest i kulturu koju posjetitelji mogu istražiti posjetom raznim muzejima, galerijama i crkvama.

Jedna od najzanimljivijih značajki Rabca je i stari grad, koji se nalazi na vrhu brda iznad grada.

Stari grad nudi prekrasan pogled na cijeli Rabac i okolnu obalu, a posjetitelji mogu istražiti stare zidine, crkve i druge povijesne znamenitosti

Možete uživajti u mjestu i Tesli ove godine, ali i sljedeće godine uz A.S.R.

 

Rovinj – šarene kuće, uske ulice i mali trgovi koji ostavljaju bez daha

Rovinj je prekrasan grad na zapadnoj obali Istre. Poznat je po svojoj bogatoj povijesti, kulturnoj baštini, prekrasnim plažama i uskim ulicama koje vode do slikovitih trgova.

Jedna od najupečatljivijih značajki Rovinja su šarene kuće koje se uspinju uz brdo i gledaju prema Jadranskom moru. Mnoge od tih kuća su izgrađene u venecijanskom stilu, s pastelnim bojama i balkonima s cvijećem koji dodaju šarm i karakter ovom gradu.

Uske ulice u Rovinju vode kroz labirint starih kamenih zgrada i otkrivaju skrivena mjesta i prostore koji su ostavili trag u povijesti ovog grada. Mnogi od tih prostora pretvoreni su u galerije, trgovine suvenira, kafiće i restorane koji oživljavaju mjesto i čine ga živahnim.

Mali trgovi u Rovinju su također jedinstveni i prekrasni. Jedan od najpoznatijih je Trg Sv. Eufemije, s prekrasnom crkvom na vrhu brda koja pruža spektakularan pogled na grad i more.

Ostali trgovi, kao što su Trg Marsala Tita i Trg Matteotti, također su prekrasni i okruženi su šarmantnim zgradama i malim restoranima i kafićima.

U cjelini, Rovinj je prekrasan grad koji odiše kulturnom i povijesnom baštinom. Šarene kuće, uske ulice i mali trgovi čine ovaj grad jedinstvenim i ostavljaju neizbrisiv trag u srcima posjetitelja.

Isplanirajte izlet koji je više od slike, isplanirajte izlet u mjestu što će vas ostaviti bez daha

 

Putovanje Istrom

Putovanje Istrom odličan je način da istražite prekrasan krajolik regije, obalne gradove i povijesna mjesta. S dobro razvijenom cestovnom mrežom i relativno malom površinom, Istrom je lako upravljati automobilom, motociklom ili biciklom. Evo nekoliko savjeta za cestovno putovanje Istrom:

Rent a car u Istri:

Unajmljivanje automobila je najlakši način za istraživanje Istre, a postoji nekoliko tvrtki za iznajmljivanje automobila koje su dostupne u većim zračnim lukama i gradovima. Obavezno ponesite vozačku dozvolu i dokumente o osiguranju i imajte na umu da neke tvrtke za iznajmljivanje zahtijevaju polog.

U želji da se zabavite i posjetite lokaciju na kojoj se nalaze znamenitosti nudimo vam Teslu kako bi izlet bio izlet godine

 

Isplanirajte svoju rutu: Istra je relativno mala, pa je lako istražiti nekoliko gradova i atrakcija u jednom danu. Međutim, dobro je planirati rutu unaprijed i ostaviti dovoljno vremena za razgledavanje i vožnju.

Istražite izvan utabanih staza: Iako su glavne atrakcije dobro poznate, postoje mnogi skriveni dragulji koje treba otkriti. Odvojite malo vremena da se posvetite manjim gradovima i selima u regiji i pitajte lokalno stanovništvo za preporuke o tome kamo ići i što vidjeti.

Općenito, cestovno putovanje Istrom odličan je način za istraživanje prekrasnih krajolika, povijesnih znamenitosti i ukusne kuhinje regije. Bilo da je naglasak na vožnji uz obalu ili istraživanju prirode, svakako odvojite vrijeme i uživajte u svemu što Istra nudi.

Odaberite model Tesle, a svaki od njih se od odtalih razlikuje

 

Unajmite Teslu u Hrvatskoj

Da, moguće je unajmiti Teslu u Hrvatskoj. Tesla postaje sve popularnij, a postoji niz rent-a-car kuća koje nude najam Tesle. Međutim, važno je napomenuti da najam Tesle može biti skuplji od tradicionalnog najma automobila zbog veće cijene vozila.

Posjetite više lokacija i pogledajte sve znamenitosti kako biste iskusili najbolje

 

A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb

A.S.R. Zagreb je vodeća rent-a-car tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za pružanje usluga najma luksuznih električnih automobila. Tvrtka je sa sjedištem u glavnom gradu Zagrebu i posluje u cijeloj Hrvatskoj, nudeći niz vrhunskih električnih vozila za najam, uključujući Tesla automobile. A.S.R. Zagreb se zalaže da klijentima pruži najbolje moguće iskustvo pri najmu automobila, od kvalitete njihovih vozila do iznimne korisničke usluge.

Vozni park tvrtke uključuje najnovije modele automobila Tesla, poznate po svojoj naprednoj tehnologiji, sposobnostima visokih performansi i ekološkoj prihvatljivosti.

Tesla vozila posljednjih su godina postala sve popularnija, osobito među ekološki osviještenim pojedincima koji žele smanjiti svoj ugljični otisak. Ponudom najma Tesla, A.S.R. Zagreb opslužuje ovo rastuće tržište ekološki osviještenih potrošača koji žele uživati u luksuznom prijevozu bez ugrožavanja svoje predanosti održivosti.

A.S.R. daje mogućnost da se pokaže u najboljem svjetlu i u prilog tome vam nudimo Tesle za najam

 

A.S.R.-ova ponuda uključuje nekoliko modela, kao što su Tesla Model S, Model Y i Model 3. Ova vozila opremljena su najsuvremenijim značajkama, uključujući napredne sustave autopilota, mogućnosti pogona na sve kotače i elektromotori visokih performansi.

Tesla Model S je luksuzna limuzina koja može ubrzati od 0 do 60 mph za samo 2,4 sekunde, što ga čini jednim od najbržih automobila na tržištu. Model Y svestrani je SUV s prostranom unutrašnjošću, dok je Model 3 elegantna, kompaktna limuzina koja nudi impresivan domet i ubrzanje.

Tesla je još dostupna i u ostalim dijelovima Hrvatske ili u obližnjim zemljama

 

A.S.R. Rent-a-Tesla Zagreb ponosi se pružanjem izuzetne korisničke usluge svim svojim klijentima. Osoblje tvrtke visoko je obučeno i ima znanja o Tesla vozilima, čime se klijentima osigurava stručno vodstvo i savjeti prilikom iznajmljivanja automobila.

A.S.R. Zagreb također nudi niz dodatnih usluga, poput transfera do zračne luke, GPS navigacije i dječjih sjedalica, kako bi klijenti imali sve što im je potrebno za udobno i praktično iskustvo najma.

Zaputili smo se u Hrvatsku koja je od posebnijih, ali je i jedno od ljepših mjesta gdje možete unajmiti svoju Teslu,

 

Zahvalni smo što ste odvojili vrijeme kako biste pročitali ovaj članak. Nadamo se da vam je bio koristan i/ili zanimljiv. Ako imate dodatna pitanja slobodno nam se obratite putem našeweb stranice.

 

Uživajte u svakom trenutku vaše avanture u Hrvatskoj!

Tražite najam električnih automobila u Istri, Hrvatska?

Kontaktirajte nas danas da napravite rezervaciju!

Radujemo se vašem odgovoru! Vaš ugovor o najmu čeka na vas.

Evo nekoliko informacija o našoj tvrtki za iznajmljivanje automobila:^

Naša tvrtka za iznajmljivanje automobila:

A.S.R. rent-a-car Zagreb

Naša lokacija: Radnička cesta 80, 10000 Zagreb, Hrvatska

Naše radno vrijeme: 09h – 18h

Posjetite našu web stranicu:

www.rent-a-tesla.hr

 

Hrvatska je posebna kako zbog povijesti, tako i zbog krajolika. A od prošle godine možete i u najam uzeti Teslu- Vaš A.S.R. Zagreb

DOGOVORITE JEDINSTVENI DOŽIVLJAJ. KONTAKTIRAJTE NAS.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja vezano uz naše usluge.